VLOEREN

Siergrindvloer

Een siergrindvloer, ook wel interieurgrind, woongrind, grindvloer, kiezelvloer, korrelvloer of (natuur)steentapijt genoemd, heeft een lange levensduur: hij is bij de juiste coating onderhoudsvriendelijk, sterk, naadloos, robuust, vloeistofdicht, slijtvast en stofvrij, zonder sporen na te laten. Hij zorgt voor een zeer goede warmtegeleiding en neemt makkelijk omgevingswarmte op, zodat hij warm aanvoelt. De sfeer- en stijlvolle, duurzame eigenschappen zorgen voor visueel meer ruimte en maken hem in decoratief opzicht geschikt voor iedere ruimte – van privé tot zakelijk, dus van huiskamer tot kantoor.

Toepassingen siergrindvloer

De kunstofgebonden vloer is zeer geschikt voor vloerverwarming en zorgt – naast een hoog rendement – letterlijk en figuurlijk voor een warme en natuurlijke uitstraling in uiteenlopende interieurs, mede door de oppervlaktestructuur van de fijne grindkorrels met een verlijmde coating. Met de ruime keus uit patronen en (gemengde) kleuren en de transparante coating maak je makkelijk een unieke vloer met een unieke look, die tegemoetkomt aan jouw smaak. Voor onderhoudsgevoeligheid kun je kiezen uit een gesealde variant of een vloer met een open structuur. Een gesealde vloer houdt vanzelfsprekend vocht en vuil tegen, waardoor deze makkelijker is schoon te houden. Dit doe je met een speciaal daarvoor geschikt ontvettingsmiddel, of een beetje regulier schoonmaakmiddel om te reinigen. Hou je dit goed bij, dan blijft je vloer zo goed als nieuw ogen.

De vloer is ook geschikt om over verschillende soorten bestaande vloeren heen te leggen, ook in combinatie met vloerverwarming. De ondervloer moet dan wel vormvast en stabiel zijn, zodat een goede hechting mogelijk is. Siergrindvloeren vind je ook buiten, op traptreden en verwerkt in plinten. Door de verschillende grootte in korrels, afwerkingscoatings en kleuren zijn er eindeloos veel variaties mogelijk.

Voordelen van een siergrindvloer

  • Slijtvast.
  • Warme uitstraling en goede warmtegeleiding.
  • Zeer geschikt voor vloerverwarming.
  • Onderhoudsvriendelijk.
  • In veel interieurs tot te passen.

Meer weten of een offerte aanvragen? Neem contact met ons op!

Wil je de siergrindvloer in het echt ervaren? Kom langs in onze showroom.

GALLERY

Chat openen
1
Scan de code
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?