VLOEREN

PVC vloer

PVC vloeren zijn erg populair – en dat is niet voor niks. Ze staan voor identiteit en stralen uit wie jij bent en wat jij wilt, in iedere stijl, trend, sfeer, kleur en patroon, zoals visgraat en Hongaarse punt.

Eigenschappen PVC vloer

PVC vloeren zijn praktisch, creatief en expressief, maar tegelijkertijd luxe, zacht, warm, slip- en waterbestendig en sterk met een beschermende, slijtvaste toplaag. De robuustheid zorgt ervoor dat er van slijtage nauwelijks sprake kan zijn. Het materiaal is wel iets vatbaarder voor krassen en deuken, dus een goede kwaliteit vloer is wel noodzakelijk. De akoestiek van PVC vloeren is uitstekend en het design is levensecht. Een goede kwaliteit PVC vloer gaat ook extreem lang mee; tot wel 30 jaar. Het materiaal is sterker dan andere vloersoorten zoals laminaat, tapijt of vinyl.

Onderhoud van een PVC vloer is niet moeilijk. Goed stofzuigen is voldoende, maar ook een beetje schoonmaakmiddel en een vochtige doek doet wonderen. Laat je de vloer op een natuurlijke manier drogen, dan ontstaat er een vuilafstotende laag.

Toepassingen voor een PVC vloer

Een PVC vloer past in ieder ruimte, waaronder in ‘natte’ ruimtes door zijn waterbestendige eigenschappen. Het is makkelijk te plaatsen – zelfs over een bestaande (tegel)vloer – en heeft een geïntegreerde ondervloer die zorgt voor stevigheid en minder geluidsoverlast. Een egaal vlakke ondervloer is daarbij wel gewenst, gezien de minimale dikte en de flexibiliteit van een PVC vloer. Het is bovendien ideaal voor vloerverwarming door zijn lage warmteweerstand en hoge rendement. Dat maakt het een geliefde vloer in nieuwbouwprojecten met lagetemperatuurverwarming (LTV), zeker in combinatie met een warmtepomp. PVC is verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins.

Voordelen van een PVC vloer

  • Creatief en luxe.
  • Veel stijlen, patronen en kleuren.
  • Uitstekende akoestiek.
  • Past in iedere ruimte.
  • Makkelijk te plaatsen.

Meer weten of een offerte aanvragen? Neem contact met ons op!

Wil je PVC vloer in het echt ervaren? Kom langs in onze showroom.

GALLERY

Chat openen
1
Scan de code
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?