DE BASIS

Ondervloer

Het aanbieden van een ondervloer hoort wat DG Vloertechniek betreft bij het aanbieden van het totaalplaatje. Sterker nog: een goede vloer begint vaak bij een goede ondervloer. Wij zorgen met onze vakkennis voor een deskundige aanleg, die de basis vormt voor een kwalitatief uitstekende vloer.

Je ziet het niet direct, maar de eigenschappen van een ondervloer zijn erg belangrijk voor het eindresultaat. Een ondergrond heeft niet voor niets een aantal functies op het gebied van egalisatie, vochtwering en geluidreductie.

Naast een aantal algemene eigenschappen is elke ondervloer weer anders. Het kan een betonvloer zijn, maar ook een zandcementdekvloer of anhydrietvloer.

Betonvloer

Een gestorte of gegoten betonvloer is geschikt voor vloerverwarming en zorgt voor een vlakke, harde en droge ondergrond waar je veel kanten mee op kunt. Een ding is zeker: een betonvloer is strak en hard en zorgt gegarandeerd voor het tegenhouden van minimaal 80 procent geluidsoverdracht.

Zandcementdekvloer

Een zandcementdekvloer zie je veel terug bij nieuwbouw, aanbouw en verbouw, omdat de deklaag van geselecteerd zand, cement en water een ideale combi vormt om leidingen, vloerverwarming en elektra weg te werken. Als deze aangelegd is blijft er een harde, geëgaliseerde vloer over die een uitstekende basis vormt voor iedere gewenste vloerbedekking.

Anhydrietvloer

De plastische eigenschappen maken een anhydrietvloer zeer geschikt als dekvloer voor vloerverwarming. De vaste, geleidende stof zorgt ervoor dat de slangen van de vloerverwarming volledige omsloten worden, wat zorgt voor een optimale warmteoverdracht.

Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het egaliseren van vloeren met zowel gipsgebonden als cementgebonden egalines. Egaliseren zorgt voor extra uitvlakking van de genoemde ondervloeren, onmisbaar voor een effen ondergrond en als voorbereiding voor verdere vloerafwerking.

Kortom: elke vloer vraagt om een specifieke oplossing, afhankelijk van dikte, materiaal en eigenschappen. Benieuwd wat in jouw geval de beste keuze is? Vraag het ons!

Benieuwd wat in jouw geval de beste keuze is? Vraag het ons!
Meer weten of een offerte aanvragen? Neem contact met ons op!

Wat kunnen we voor je doen?

Heb je een project of een vraag?

Chat openen
1
Scan de code
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?