VLOEREN

Gietvloer

Met een gietvloer kun je alle kanten op. Eén ding is zeker: met een gietvloer haal je vakmanschap met een lange levensduur in huis. Kies je voor betonlook, dan ga je voor een industriële uitstraling. Maar deze kan net zo goed warm en modern zijn.

Eigenschappen gietvloer

Gietvloeren zijn er in veel soorten, zoals de PU polyurethaan gietvloer en betonlook gietvloer. Een PU polyurethaan gietvloer is een kunststof vloersysteem die met de hand wordt gegoten, meestal in vier tot zes lagen. Dat maakt de vloer sterk en harder dan bijvoorbeeld tapijt of zeil. Dit is daarom een arbeidsintensief proces – en ook hier is een egale ondervloer noodzakelijk. De vloer is naadloos en elastisch en heeft een moderne uitstraling. De hoogwaardige kwaliteit, ruime kleurkeuzes en de onderhoudsvriendelijke eigenschappen maken het tot een vloer die in praktisch iedere ruimte is toe te passen.

Onderhoud van een PVC vloer is niet moeilijk. Goed stofzuigen is voldoende, maar ook een beetje schoonmaakmiddel en een vochtige doek doet wonderen. Laat je de vloer op een natuurlijke manier drogen, dan ontstaat er een vuilafstotende laag.

Toepassingen voor een gietvloer

De betonlook gietvloer zorgt voor een stoere, robuuste uitstraling, terwijl hij kras- en slijtvast is – mits goed beschermd en regelmatig onderhouden. De vloer wordt gemaakt van epoxy of polyurethaan en een combinatie van kleur en oppervlaktestructuur. Twee kleuren kunnen fifty fifty gemixt worden, wat zorgt voor een markering in de vloer zoals jij die wil hebben. Ook de betonlook gietvloer is verkrijgbaar in meerdere kleuren – waarbij grijstinten, zandkleur en groen veelgekozen kleuren zijn – en kent dezelfde eigenschappen als de PU polyurethaan gietvloer. Deze vloer is makkelijk te onderhouden, naadloos en elastisch, maar ook geluiddempend, vloeistofdicht en geschikt voor vloerverwarming. Door de licht elastische eigenschappen zorgt het ook voor een aangenaam, zacht gevoel onder je voeten.

De gietvloeren van DG Vloertechniek zijn geheel plantaardig omdat ze van primer tot aflaklaag bestaan uit polyurethaan.

Voordelen van een gietvloer

  • De sfeer die jij wilt, van warm tot industrieel.
  • Sterk en elastisch.
  • Makkelijk te onderhouden.
  • Meerdere kleuren.
  • Geschikt voor vloerverwarming.

Meer weten of een offerte aanvragen? Neem contact met ons op!

Wil je de gietvloer in het echt ervaren? Kom langs in onze showroom.

GALLERY

Chat openen
1
Scan de code
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?