DE BASIS

Egaliseren

Egaliseren vormt een niet te onderschatten onderdeel van de aanleg van een vloer. Het heeft invloed op het comfort, de levensduur en de kans op beschadigingen.

Is een vloer niet vlak? Dan bestaat het risico dat de ondervloer de vloerbedekking beschadigt. Ook kunnen er oneffenheden zijn die zichtbaar worden in je PVC-, marmoleum, – vinyl-, rubber- of gietvloer. Keramische tegels kunnen zelfs barsten door puntbelasting.

Is het oppervlakte niet waterdicht, dan heb je nog verder van huis. Niet alleen de vloerbedekking en -afwerking gaan sporen van slijtage vertonen, ook de ondervloer zelf vertoont op den duur gebreken bij niet of slecht egaliseren. Egaliseren zorgt dus voor een vlakke, waterafstotende ondergrond.

Deskundige aanpak bij egaliseren

Bovengenoemde problemen kun je voorkomen door je vloer professioneel te laten egaliseren. Wij doen dat deskundig en snel, waarbij de vakkundig net zo belangrijk is als het leggen van de vloer zelf. De basis moet tenslotte goed zijn, en dat kun je maar een keer goed doen. Daarom is het belangrijk om ieder ondervloer een passende behandeling te geven.

Schenk je aandacht en geld aan een nieuwe vloerbedekking, vergeet dan vooral niet om de inspectie en onderhoud van de ondervloer te laten doen. Sterker nog: de ondervloer, vloerafwerking en vloerbedekking kunnen niet zonder elkaar. 

Soorten ondervloeren egaliseren

Wij egaliseren veel soorten ondervloeren, zoals beton, zandcement, anhydriet, tegels, plavuizen, hout, fermacell en vloerverwarming. Wij zijn gespecialiseerd in het egaliseren van vloeren met zowel gipsgebonden als cementgebonden egalines. 

We zorgen eerst voor een schone en droge vloer, gevolgd door de juiste egaline die in sommige gevallen ook als ‘eindlaag’ gebruikt kan worden. Afhankelijk van de soort egaline, ondervloer en dikte kunnen we exact bepalen wat de uithardtijd is en wanneer je vloer weer geschikt is om te gebruiken.

Meer weten of een offerte aanvragen? Neem contact met ons op!

Wat kunnen we voor je doen?

Heb je een project of een vraag?

Chat openen
1
Scan de code
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?