VLOEREN

Coatingvloer

De coatingvloer is prijstechnisch interessant en praktisch. De voordelige prijs per m2 is voor mensen vaak al een reden om voor een coatingvloer te kiezen. De goede dekkracht en uv-bestendigheid maakt de vloer geschikt voor werkplaatsen, garages en andere industriële oplossingen. Het comfort van de coatingvloer is wel minder dan bij een gietvloer en ook de laagdikte is dunner – maximaal 1 mm – waardoor de ondergrond soms zichtbaar blijft. Een gietvloer is drie tot vijf keer dikker, wat de gietvloer ook duurder maakt. Het mindere comfort zorgt er wel voor dat de coatingvloer minder vaak in leefruimtes is terug te vinden.

Eigenschappen coatingvloer

Een coatingvloer bestaat uit een primer- en de afwerklaag. Na droging wordt de coating afgeseald met een zogenoemde toplaag, die zorgt voor een matte of zijdeglans uitstraling. Door de coating is de naadloze vloer slijtvast, vloeistofdicht, duurzaam en makkelijk reinigbaar, en in een breed scala aan kleuren verkrijgbaar.

Twee soorten coatingvloeren: polyurethaan en epoxy

Een coatingvloer zie je terug in twee basis kunstharsen: polyurethaan (pu) en epoxy. De eerstgenoemde zie je het meest terugkomen in woonkamers en badkamers door de zachtere en flexibelere eigenschappen. PU voelt warmer en dus huiselijker aan. Een pu coatingvloer is evengoed geschikt voor commerciële ruimtes in de vorm van een restaurantvloer, winkelvloer, kapsalonvloer, hotelvloer en kantoorvloer.

Epoxy coatingvloeren zijn de ‘krachtpatsers’ onder de vloeren en door de hardheid zeer geschikt voor omgevingen waar met weekmakers en chemicaliën wordt gewerkt. Een vloer op epoxy basis vind je vooral terug in omgevingen waar vloeren mechanisch of chemisch op de proef gesteld worden, bijvoorbeeld bij fabrieksvloeren en in industriële ruimtes. Deze vloer is ook geschikt om olie, vuil, vetvlekken en hardnekkige, bijtende vloeistoffen te voorkomen in autogarages of werkplaatsen. Door deze hardheid zijn deze vloeren wel gevoeliger voor scheuren.

Voordelen van een coatingvloer

  • Prijstechnisch vaak een goede optie.
  • Praktisch, vooral in de werkruimte of garage.
  • Slijtvast.
  • Makkelijk te reinigen.
  • In een breed kleurenpallet verkrijgbaar.

Meer weten of een offerte aanvragen? Neem contact met ons op!

Wil je de coatingvloer in het echt ervaren? Kom langs in onze showroom.

GALLERY

Chat openen
1
Scan de code
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?