DE BASIS

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een stukje comfort wat steeds vaker terug is te vinden, omdat het ook een relatief nieuwe manier van verwarmen is die past bij duurzaamheid en energieverbruik – zeker in deze tijd. Zo bieden wij watergedragen vloerverwarming aan, waarbij leidingen ingefreesd worden. Die worden aangesloten op een verdeler met pomp, die gevoed wordt door een cv-ketel, warmtepomp of stadsverwarming.

Wij kunnen je precies vertellen welke vloeren geschikt zijn voor een bepaald soort vloerverwarming. Het goede nieuws is daarbij dat de meeste (onder)vloeren geschikt zijn vloerverwarming, die het beste tot zijn recht komt in een energiezuinig huis.

Vloeren met een hoge thermische weerstand en een sterke isolerende werking zijn minder geschikt. Een voorbeeld is hout, vanwege het feit dat dit een goede isolator is met sterke krimpende en uitzettende eigenschappen. Een houten- of parketvloer is daarom minder geschikt voor het gebruik van vloerverwarming.

Voorwaarden voor aanleg vloerverwarming

De vloer moet aan een aantal voorwaarden doen, voordat begonnen kan worden aan het inslijpen en het (om)leggen van leidingen. Een vloerverwarming kan ingefreesd worden bij een zandcementvloer en anhydrietvloer, maar ook bij een betonvloer. Ook bij grindvloeren en oude tegels kan er onder bepaalde ingefreesd worden. Wij weten exact waar we op moeten letten.

Soorten vloerverwarming

Daarnaast bestaan er verschillende soorten vloerverwarming: elektrisch en hydraulisch, met noppenplaten, draadmatten of ingefreesd. De drie laatstgenoemden verwarmen op basis van warm water. Elektrische vloerverwarming verwarmt sneller, maar het grote nadeel is een aanzienlijk hoger energieverbruik dan wanneer er met warm water verwarmd wordt.

DG Vloertechniek is ervoor om je op de juiste manier te informeren, voor te bereiden en de aanleg te verzorgen.

Voordelen van vloerverwarming:

  • Comfort.
  • Nieuwe manier van verwarmen.
  • Duurzaam.
  • Energiezuinig.
  • Geschikt voor veel vloeren.

Daarnaast zorgt vloerverwarming voor een constante, gelijkmatige verwarming, met een schone, aangename en droge binnenlucht. Schimmel, vocht en koude plekken of hoeken maken geen kans bij de lage luchtvochtigheid. En last but not least: geen radiator meer in het zicht. Zo oogt alles ruimer en hou je ruimte over.

Meer weten of een offerte aanvragen? Neem contact met ons op!

Wat kunnen we voor je doen?

Heb je een project of een vraag?

Chat openen
1
Scan de code
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?