VLOEREN

Siergrindvloer keuken Tiel

De keuze voor de vloer was voor de betreffende klanten in dit geval niet zo moeilijk: het moest wederom een siergrindvloer worden, net als de oude siergrindvloer die er al 12 jaar lag. Die was nog goed, maar ze wilden wat anders qua kleur.

Nadat de kleur was uitgezocht en de korrelgrootte was bepaald, konden we beginnen met de vloeraanleg. Bij de aansluiting naar de bestaande houten vloer hebben we de oude siergrindvloer een stuk weggehakt, om zo weer een gelijke aansluiting te creëren.

Siergrond gemengd met epoxy

De siergrind uit de zakken wordt in een kuip gemend met epoxy. Die zorgt ervoor dat de steentjes bij elkaar blijven en hechting krijgen met de ondervloer. De grind wordt in hoopjes op de vloer gegooid, verdeeld en afgesmeerd met een vlakspaan. Het eindresultaat is een vlakke, naadloze vloer.

Afhankelijk van de wens en de korrelgrootte adviseren wij de klant om de vloer te sealen. Door het sealen worden de poriën gevuld met een acrylaat pasta, waardoor de vloer gemakkelijk is te dweilen. Dit is in een keuken wel zo fijn.

Open structuur grindvloer

Een open structuur grindvloer behoort overigens ook tot de mogelijkheden. Deze vloer is uitermate geschikt voor mensen met een allergie voor bijvoorbeeld huisstofmijt. Het stof wat in huis rond dwarrelt daalt neer op de vloer en wordt vastgehouden door de open poriën – en komt er pas uit als men de vloer stofzuigt. Een open structuur is wat lastiger om te dweilen, maar deze kun je eens in de zoveel tijd goed schrobben met een luiwagen, en alles direct opzuigen met een waterzuiger.

Bij de betreffende vloer is gekozen voor een fijne korrel, de 1-2 mm korrel, en er is gewerkt met twee kleuren. De hoofdkleur is zilver metallic met 10 procent zwart metallic. Als finishing touch hebben wij een zilverglitter toegevoegd waardoor de vloer wat sprankelender wordt.

Siergrindvloer personaliseren

De siergrindvloer kun je geheel personaliseren door te kiezen uit een van de vele standaard kleuren, of door er juist een kleurmix van te maken.

Het resultaat: een tevreden familie met een nieuwe vloer in de keuken die weer jaren meekan!

GALLERY

Chat openen
1
Scan de code
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?