VLOEREN

PVC visgraat

Een enthousiast, jong stel kwam bij ons in de showroom en wilde een PVC vloer in hun nieuwbouwwoning. Dat ze een PVC vloer wilden was een feit, net als een visgraatmotief maar ze hadden geen idee welk merk en welke kleur het moest worden. Keuzes die de klant zelf moet maken, maar waar we natuurlijk wel bij kunnen adviseren.

In eerste instantie wilden zij een visgraatvloer met een band en een bies langs de wanden. Zeer mooi, maar zeker niet voor elk huis geschikt omdat wanden vaak ook volgezet worden met meubels. De keuze viel uiteindelijk op de Moduleo PARQUETRY BlackJack Oak 22229.

Bij inspectie – die wij voor aanvang altijd uitvoeren – bleek dat er geen bijzondere uitdagingen waren. De ondervloer was een anhydrietvloer, die wat extra voorbereiding nodig heeft ten opzichte van bijvoorbeeld een zandcement dekvloer.

Anhydrietvloer egaliseren met vezelversterkte egaline

Op dag 1 gaan we de ondervloer eerst goed schuren en voorzien van een hechtprimer. Vervolgens is de anhydrietvloer geëgaliseerd met de Thomsit AS2 egalisatiemortel. Dit is een vezelversterkte egaline die een hoge druk- en buigsterkte heeft en spanningsarm is. Het voordeel van deze egaline is dat deze ervoor zorgt dat de vloer zo min mogelijk uitzet en krimpt – en de kans op kiervorming tussen de PVC planken zo nihil is.

Legrichting visgraatvloer

Na droging van de egaline wordt deze geschuurd en wordt in overleg met de klant de legrichting gekozen. Wordt de PVC in de lengterichting gelegd, dan krijg je optisch meer diepte in je huis. Wordt deze in de breedte gelegd, dan oogt je woonkamer breder. We houden ook altijd rekening met de diverse vertrekken, zodat een kleine ruimte optisch niet te druk oogt door de vele snijstukken.

Na een dag plakken en snijden ligt de visgraatvloer erin en kunnen we de volgende dag de plinten en de schoonloopmat aanbrengen. Op die manier kunnen we de klant ontzorgen en hoeft die zich daar niet meer druk over te maken.

Er is gekozen voor een zwarte plint van 9 cm hoog en 12 mm breed, waardoor er in combinatie met de gekozen inrichting, keuken en zwarte deuren een chique uitstraling is ontstaan en die het interieur tot een geheel maakt.

Schoonloopmat

De schoonloopmat is van Coral, al jarenlang een begrip in schoonloopmatten. Deze zijn er in verschillende kleuren en motieven. In dit geval is er gekozen voor de Coral Brush Vulcan Black. Deze diepzwarte mat past fantastisch in het geheel.

GALLERY

Chat openen
1
Scan de code
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?