VLOEREN

PU gietvloer Tiel

De eigenaren van een nieuwbouwwoning in Tiel wilden op de eerste verdieping graag een PU gietvloer, maar ze wisten niet zeker of dit wel mogelijk zou zijn in hun nieuwbouwhuis die uit een houten constructie bestaat.

Als ondervloer kozen deze mensen voor een fermacell vloer in combinatie met vloerverwarming. Twee factoren waarbij er goed nagedacht moet worden over welke afwerkvloer je kiest.

Fermacell en vloerverwarming

Door de fermacell platen zit er lichte beweging in de ondervloer en bij elke harde vaste afwerkvloer bestaat de kans dat deze gaat scheuren.

De vloerverwarming speelt hier ook een rol, omdat de vloer krimpt en uitzet door warmte- en koudeverschillen. Kortom: een mooie en uitdagende klus voor ons om met een goed advies en juiste oplossing te komen.

Vloeraanleg en afwerkvloer

Allereerst hebben wij een speciaal soort band (neopreemband/kantband) tegen wanden geplaatst. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de vloer vrij ligt van de wanden, waardoor de afwerkvloer kan uitzetten en krimpen. Daarnaast zorgt het voor veel minder contactgeluid.

Na het plaatsen van het band hebben wij de vloer voorzien van de Thomsit AS2 vezelversterkte gipsegaline. Hierdoor ontstaat een strakke en vlakke ondervloer met een hoge trek- en buigsterkte, ideaal voor bewegende ondervloeren.

Polyruthaan (PU) gietvloer Tiel

Een polyruthaan (PU) gietvloer wordt opgebouwd uit diverse lagen en het aanbrengen ervan neemt dan ook een aantal dagen in beslag.

Op dag 1 wordt de geëgaliseerde ondervloer licht geschuurd en voorzien van een PU primer laag. Deze laag sluit de egaline af en zorgt voor een hechting tussen ondervloer en de schraaplaag.

Op dag 2 wordt de PU schraaplaag aangebracht. Die zorgt ervoor dat eventuele lichte oneffenheden verdwijnen en zorgen voor een goede hechting met de gietvloer zelf.

Op dag 3 is de gietvloer zelf aan de beurt. De blikken van 25 kg worden op een schone plek gereedgezet om te mengen. De vakman die de vloer legt doet dit in een schone stofoveral, met haarnetje, zweetbandje, handschoenen en schone schoenen op de werkvloer. De menger mengt elk blik uiterst secuur en levert deze vervolgens aan op de werkvloer. De gietmassa wordt uitgegoten en gesmeerd, waarna de massa zelf nivelleert en strak vloeit.

Op de laatste dag wordt de dan nog glanzende vloer voorzien van een matte PU laklaag. De laag zorgt voor bescherming in de toplaag van de vloer en voor een matte uitstraling.
Een PU gietvloer wordt toegepast waar een elastische, flexibele en comfortabele, naadloze vloer is gewenst. Ideaal voor esthetische toepassingen in woningen en commerciële toepassingen zoals winkels en kantoren.

Met het resultaat hebben we een gezin blij gemaakt met een strakke en gemakkelijk te reinigen vloer, bijvoorbeeld door middel van droog swifferen of nat dweilen.

GALLERY

Chat openen
1
Scan de code
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?