VLOEREN

De coatingvloer

We werden gebeld door de eigenaar van Soup en Zo. Zij hebben diverse keukens en winkels in Amsterdam en wilden de keuken centraliseren in een pand aan de rand van het centrum.

Het betreffende pand was voorzien van een slechte en vervuilde betonvloer met veel gaten en scheuren. Na het uitbrengen van de offerte en extra informatie te hebben ingewonnen bij onze leverancier, was dit voor ons een ware uitdaging.

Glasvezelband en afwerkvloer

De gehele vloer wordt zwaar geschuurd doormiddel van diamant. Zo verwijderen wij de vuillaag en veroorzaken wij bewust krassen in het beton waar de primerlaag straks goed op hecht. Vervolgens hebben wij de grote scheuren voorzien van glasvezelband die scheurvorming in de afwerkvloer zoveel mogelijk tegenhouden. Garantie geven op deformatie of scheurvorming kunnen wij helaas niet, maar wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat de kans zo klein mogelijk is.

Na het egaliseren is de vloer strak en kan het coaten beginnen. Omdat wij hier in een keuken bezig zijn, moet de vloer HACCP goedgekeurd zijn. Dat betekent kortweg: veilig om op te werken, dus niet te glad, gemakkelijk te reinigen maar ook niet te stroef – en nog een aantal zaken.

Coatingsysteem Quartzline

Wij hebben gekozen om hier het coatingsysteem van Quartzline te gebruiken, een producent/leverancier die al jarenlang een begrip is op het gebied van kunststofvloeren.

Na het schuren wordt de ondervloer voorzien van een transparante epoxy primer, met een droogtijd van ca. 12 tot 16 uur.

Antislip-korrel en epoxy coating

De volgende dag wordt de eerst kleurlaag aangebracht die wij voorzien van een fijne antislip-korrel. Deze antislip-korrel wordt door de twee componenten epoxy coating heen gemengd. De coating wordt aangebracht met een roller en dient dus een juiste dikte te hebben, zodat rolbanen netjes in elkaar kunnen vloeien. Een coatingsysteem is een zogenoemd rolsysteem, waarbij elke oneffenheid in de ondervloer zichtbaar blijft.

De laatste dag wordt de tweede kleurlaag aangebracht met opnieuw een roller en een klein beetje antislip.

Het resultaat is een HACCP goedgekeurde coatingvloer in een groot keuken, die gemakkelijk te onderhouden is.

GALLERY

Chat openen
1
Scan de code
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?