VLOEREN

De betoncire vloer

Een nieuwe industriële vloer die gemakkelijk in het onderhoud is. En waarbij de oude tegelvloer er niet uitgesloopt hoefde te worden in verband met het vele werk, de troep en de stof: dat was de wens van de klant. Daar adviseerden wij een uitermate geschikte oplossing voor: de betoncire vloer.

Hoe zijn wij in dit geval te werk gegaan? Allereerst hebben wij de bestaande tegelvloer grof geschuurd met diamant, waardoor er hechting ontstaat met de egaline.

Vloeraanleg en egaliseren

Voor de vloeraanleg is het belangrijk voor een betoncire vloer dat de ondergrond zo strak mogelijk is. Voor het egaliseren hebben wij een 4 mm dikke egalinelaag van Thomsit gebruikt. Wij maken altijd gebruik van een vezelversterkte egaline. Deze heeft een hoge druk- en buigsterkte en maakt de kans op zogenoemde deformatie – scheuren in de vloer – kleiner.

Na het drogen van de egalinelaag is deze voorzien van een hechtprimer, die de ondervloer dichtzet en fijnstof vastzet. Daarna kan het smeren beginnen.

Betoncire laag

De eerste betoncire laag wordt zo strak mogelijk aangebracht. De manier van smeren bepaalt de uiteindelijke uitstraling van de vloer en of deze bijvoorbeeld druk of juist wat rustiger oogt. Dit heeft uiteraard ook met de gekozen kleur te maken en met de vaardigheid van de vakman die de betoncire laag aanbrengt.

De volgende dag wordt de eerste laag betoncire geschuurd om grote oneffenheden weg te halen. Na het schuren wordt de vloer voorzien van een tweede laag betoncire. Deze tweede laag vult de slagen en grote oneffenheden.

Polyruthaan (PU) matlak

De laatste dag schuren wij de vloer nog eens en daarna voorzien we deze van een polyruthaan (PU) matlak. Deze laag zorgt ervoor dat de vloer water- en vuilafstotend – en dus gemakkelijk te reinigen – is. De matte lak zorgt voor een complete uitstraling.

Het resultaat is een oplossing voor beide klantvragen, met een strakke, gemakkelijk te reinigen industriële vloer: de betoncire vloer.

GALLERY

Chat openen
1
Scan de code
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?