PVC VLOER

Transformatie van Aqua Asia Rotterdam met een prachtige PVC-visgraatvloer van Vivafloors

Aqua Asia Rotterdam, een plek waar sfeer en identiteit samenkomen. Een recent project heeft deze ruimte getransformeerd met een adembenemende zwarte pvc-visgraatvloer van Vivafloors. Op deze projectpagina nemen we je mee door het proces, de eigenschappen van PVC-vloeren en waarom ze zo populair zijn.

Het Project

Het project begon met het verwijderen van het oude tapijt, waarna de overgebleven lijmresten zorgvuldig werden weggehaald door diamantschuren. De basis werd gelegd met de Thomsit R766 multiprimer, waarna na slechts 30 minuten de egaline kon worden aangebracht. Als egalisatiemortel koos Aqua Asia Rotterdam voor de betrouwbare Thomsit AS2, een gipsgebonden mortel met vezels die zorgt voor een perfect egale ondergrond.

De keuze voor de Vivafloors PVC-vloer met een dikte van 2,5 mm en een slijtlaag van 0,55 mm was een goede keuze. Deze vloer is niet alleen esthetisch aantrekkelijk maar ook uiterst geschikt voor diverse ruimtes, waaronder woningen, kantoren, restaurants en commerciële locaties.

Eigenschappen van PVC Vloeren

PVC-vloeren hebben de afgelopen jaren terrein gewonnen en dat is niet zonder reden. Ze belichamen identiteit en stralen uit wie je bent, in elke stijl, trend, sfeer, kleur en patroon, zoals het geliefde visgraatmotief en de Hongaarse punt.

Praktisch, creatief en expressief: PVC-vloeren combineren praktisch nut met creatieve expressie. Ze bieden een breed scala aan ontwerpmogelijkheden, waardoor je de vloer kunt aanpassen aan je persoonlijke stijl.

Luxe, zacht, warm, slip- en waterbestendig: PVC-vloeren bieden een luxe uitstraling, zijn aangenaam zacht en warm aan de voeten. Bovendien zijn ze slip- en waterbestendig, wat ze geschikt maakt voor diverse toepassingen.

Slijtvast met een lange levensduur: Met een beschermende, slijtvaste toplaag zijn PVC-vloeren robuust en gaan ze extreem lang mee, tot wel 30 jaar. Ze zijn sterker dan veel andere vloersoorten zoals laminaat, tapijt of vinyl.

Uitstekende akoestiek: PVC-vloeren dragen bij aan een uitstekende akoestiek in de ruimte, waardoor geluidsoverlast tot een minimum wordt beperkt.

Toepassingen van PVC Vloeren

Een PVC-vloer is veelzijdig en past in elke ruimte. De waterbestendige eigenschappen maken het geschikt voor ‘natte’ ruimtes. Het kan zelfs worden geplaatst over een bestaande (tegel)vloer, dankzij de geïntegreerde ondervloer die stevigheid biedt en geluidsoverlast vermindert. PVC is ideaal voor vloerverwarming vanwege de lage warmteweerstand en hoge rendement, waardoor het een populaire keuze is in nieuwbouwprojecten met lagetemperatuurverwarming (LTV), vooral in combinatie met een warmtepomp. 

Voordelen van PVC Vloeren

  • Creatief en luxe
  • Veel stijlen, patronen en kleuren
  • Uitstekende akoestiek
  • Past in iedere ruimte
  • Makkelijk te plaatsen 

Wil je meer weten of een offerte aanvragen? Neem contact met ons op . Voor een persoonlijke ervaring met PVC-vloeren ben je welkom in onze showroom.

Transformeer jouw ruimte met de tijdloze elegantie van een PVC-visgraatvloer!

GALLERY

Chat openen
1
Scan de code
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?