VLOEREN

Marmerstone

Een marmerstone vloer is een variant op de siergrindvloer, alleen bestaat de vloer uit stukjes marmer in plaats van siergrind, wat zorgt voor een subtiele, zachte glans. De marmer geeft deze slijtvaste vloer een stoere, comfortabele, luxe, exclusieve en bovenal unieke uitstraling. De toepassingen variëren van een huiskamervloer tot buitenterras in uiteenlopende, karakteristieke woonstijlen; van klassiek via modern tot landelijk. Wel met een open structuur, zodat vuil en regenwater weg kunnen spoelen. De vloer is ook op een trap toe te passen, en zelfs plinten van marmerstone zijn mogelijk om de vloer af te werken. Het aanlegproces is hetzelfde. Net als de siergrindvloer kun je hem openlaten of dichtsealen, zodat er geen vuil in komt. De vloer is eenvoudig reinigbaar; een stofzuiger of dweil met wat lauwwarm water is meestal al toereikend. Neem de vloer af en toe vochtig af om vuil en vet buiten de deur te houden.

Overeenkomsten marmerstone en siergrindvloeren

Het kleuraanbod is beperkter dan bij een siergrondvloer, maar bij een marmerstone vloer wordt er logischerwijs meestal gekozen voor de natuurlijke kleur van marmer – van zwart tot grijs en van rood tot bruin. Dit zorgt vooral voor een luxueuze uitstraling, ten opzichte van de felle kleuren die met siergrind mogelijk zijn. Net als de siergrindvloer is ook de marmervloer prima over een bestaande vloer te plaatsen, al dan niet in combinatie met vloerverwarming. De eigenschappen en voordelen komen wat dat betreft sterk overeen tussen de marmer- en siergrindvloeren. Hetzelfde geldt voor het onderhoud. Gebruik daarbij in ieder geval geen zeep of stoomreiniger, wat dat maakt de vloer snel vuil en plakkerig.

Onderhoud van een PVC vloer is niet moeilijk. Goed stofzuigen is voldoende, maar ook een beetje schoonmaakmiddel en een vochtige doek doet wonderen. Laat je de vloer op een natuurlijke manier drogen, dan ontstaat er een vuilafstotende laag.

Voordelen van een Marmerstone vloer

  • Luxe, exclusieve uitstraling.
  • Slijtvast.
  • Eenvoudig te reinigen.
  • Prima over een bestaande vloer te plaatsen.
  • Uitstekend te combineren met vloerverwarming.

Meer weten of een offerte aanvragen? Neem contact met ons op!

Wil je de marmerstone vloer in het echt ervaren? Kom langs in onze showroom.

Chat openen
1
Scan de code
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?