VLOEREN

Beton ciré

Het zogenoemde beton ciré is een betonstuc, ofwel heel fijn beton, die zorgt voor een moderne, industriële betonlook uitstraling, maar tegelijkertijd natuurlijk, warm en sfeervol is. De stuc is waterdicht en de designmogelijkheden zijn eindeloos – in welke ruimte dan ook. Oorspronkelijk werd het – zeker in Frankrijk – veel gebruikt voor badkamers; nu vind je het ook terug in de basis voor vloeren, meubels en trappen.

Afwerking van beton ciré

Het beton wordt als maatwerk met de hand aangebracht, wat zorgt voor een unieke afwerking en uitstraling. De hechting op bijvoorbeeld metaal, keramiek, mdf en beton is zer stevig. Het wordt flexibel en hard, zodat het dun aangebracht kan worden. Daardoor is het ook licht in gewicht. Een ruwe afwerking is mogelijk, maar ook een glad oppervlakte. De gewenste gladheid en het gewenste resultaat heb je zelf in de hand, afhankelijk van welke afwerking je kiest. Je kunt het bijvoorbeeld spanen, maar ook schuren. De beton cire wordt afgewerkt met een laklaag die vuilafstotend is, maar toch makkelijk reinigbaar. Reinigen doe je gewoon met reguliere schoonmaakmiddelen zoals allesreiniger of groene zeep.

Eigenschappen beton ciré

Beton ciré is sterk, naadloos, krasbestendig, slijtvast, vloeistofdicht, flexibel en daardoor onderhoudsvriendelijk, want het heeft weinig onderhoud nodig. Dat maakt beton cire misschien wat duurder dan andere stucwerken, maar daar staat een duurzaam product met interessante eigenschappen en een jarenlange houdbaarheid tegenover. Het heeft een trendy uitstraling die in veel verschillende patronen en een aantal basiskleuren beschikbaar is. Kleurstof maakt het mogelijk om de stuc in ieder gewenste kleur te maken. Bovendien is een beton ciré vloer prima te combineren met vloerverwarming. En wat ook interessant is: beton ciré voelt niet koud aan.

Voordelen van een beton ciré vloer

  • Moderne betonlook uitstraling.
  • Warm, natuurlijk en sfeervol.
  • Maatwerk zorgt voor unieke afwerking.
  • Vuilafstotend, sterk en makkelijk reinigbaar.
  • Verkrijgbaar veel patronen en kleuren.

Meer weten of een offerte aanvragen? Neem contact met ons op!

Wil je beton ciré in het echt ervaren? Kom langs in onze showroom.

GALLERY

Chat openen
1
Scan de code
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?